divendres, 29 d’agost del 2014

Fes salut i cuina a les brases de la llenya i el carbó


L'estiu es temporada de graellades, barbacoes i Monolith kamado... 

Hi ha res millor que reunir a la família i als amics a compartir un menjar informal cuinat a la graella?

Cuinar a la brasa es el més ancestral dels procediments de cuina, una de les raons de que encara avui el fem servir, es que s'ha convertit en un símbol de dies d'oci, d'una manera festiva de cuinar que es diferent d'allò quotidià.

Però, es bo cuinar a la brasa? Si menjar aliments cuinats a la graella es una opció saludable o no, es una qüestió que preocupa en general a la gent. Avui trencarem amb un mite i explicarem lo saludable que pot arribar a ser aquesta tècnica culinària si s'utilitza correctament.



Primer de tot, cal destacar que es un dels mitjans de cocció més saludable i aconsellat ja que, no afegeix greixos als aliments, sinó que permet que caiguin i no es quedin al seu voltant i, molt important, evita la pèrdua de masses vitamines i minerals al cuinar-los.


Tot i això, cuinar a la brasa pot deixar de ser sa si la cocció no es du a terme de la manera correcta, doncs si el fum no s'evapora correctament o les flames arriben a l'aliment i el carbonitzen, llavors podríem estar ingerint substàncies tòxiques i nocives per al nostre organisme.

Així doncs, si el que voleu es gaudir d'un menjar sa, lleuger i saborós cuinat al foc  de la llenya o el carbó sense riscos, només heu de seguir aquests senzills pasos:

- Vigilar la brasa durant la cocció dels aliments per tal d'evitar que les flames el puguin cremar.

- Escollir carns magres per evitar que els greixos que cauen facin reviure el foc.

- Utilitzar marinats, que a més de proporcionar més sabor, evitaran riscos.

- Preparar les graelles a foc alt per després cuinar l'aliment a foc lent, suaument.

- Netejar molt bé les graelles després del seu ús.



Seguint aquestes premisses, cuinar a la brasa es del tot segur i sa i molt recomanat en una dieta equilibrada, amb pocs greixos i molts nutrients.



KAKULLENYA 
(Venda de llenya; Distribuïdor oficial Monolith Kamado)
C/ Ramón Llull, 16
08750-Molins de Rei (Barcelona)
kakujorda@gmail.com
www.kakullenya.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada