L'estiu
es temporada de graellades, barbacoes i Monolith kamado...
Hi ha res millor que
reunir a la família i als amics a compartir un menjar informal cuinat a la
graella?
Cuinar a la brasa es
el més ancestral dels procediments de cuina, una de les raons de que encara
avui el fem servir, es que s'ha convertit en un símbol de dies d'oci,
d'una manera festiva de cuinar que es diferent d'allò quotidià.
Però, es bo cuinar a
la brasa? Si menjar aliments cuinats a la graella es una opció saludable o no,
es una qüestió que preocupa en general a la gent. Avui trencarem amb un mite i explicarem
lo saludable que pot arribar a ser aquesta tècnica culinària si s'utilitza
correctament.

Primer de tot, cal destacar que es un dels mitjans de cocció més saludable i aconsellat ja que, no afegeix greixos als aliments, sinó que permet que caiguin i no es quedin al seu voltant i, molt important, evita la pèrdua de masses vitamines i minerals al cuinar-los.
Tot i això, cuinar a la brasa pot deixar de ser sa si la cocció no es du a terme de la manera correcta, doncs si el fum no s'evapora correctament o les flames arriben a l'aliment i el carbonitzen, llavors podríem estar ingerint substàncies tòxiques i nocives per al nostre organisme.
Així doncs, si el que
voleu es gaudir d'un menjar sa, lleuger i saborós cuinat al foc de la llenya o el carbó sense riscos, només
heu de seguir aquests senzills pasos:
- Vigilar la brasa
durant la cocció dels aliments per tal d'evitar que les flames el puguin
cremar.
- Escollir carns
magres per evitar que els greixos que cauen facin reviure el foc.
- Utilitzar marinats,
que a més de proporcionar més sabor, evitaran riscos.
- Preparar les
graelles a foc alt per després cuinar l'aliment a foc lent, suaument.
- Netejar molt bé les
graelles després del seu ús.
Seguint aquestes
premisses, cuinar a la brasa es del tot segur i sa i molt recomanat en una dieta
equilibrada, amb pocs greixos i molts nutrients.
KAKULLENYA
(Venda de llenya; Distribuïdor oficial Monolith Kamado)
(Venda de llenya; Distribuïdor oficial Monolith Kamado)
C/ Ramón Llull,
16
08750-Molins de
Rei (Barcelona)
kakujorda@gmail.comwww.kakullenya.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada