dimarts, 2 de setembre del 2014

Combustibles per generar brases.

L'estiu es temporada de graellades, barbacoes i kamado... 


El més important es utilitzar combustibles de qualitat. A kakullenya trobaràs el millor producte per cobrir les teves necessitats.

Carbó o llenya?


El carbó que s'utilitza per les barbacoes es carbó vegetal, que es fabrica carbonitzant llenya. Aquest tipus de carbó es transforma molt abans en brases que qualsevol tipus de llenya, aquesta es la diferència bàsica. La llenya s'ha d'encendre i esperar a que es converteixi en brases. Com podeu observar, tot es basa en el temps que hi vulguem invertir.

Ara bé, si el que volem es cuinar paella o calçots necessitarem flama per coure, en aquests plats, fustes com l'alzina, el pi, els sarments de vinya o restes de poda poden marcar la diferència.



Tipus de llenya:



La llenya es classifica segons el seu poder calorífic, es a dir, sobre la seva capacitat per alliberar calories i escalfar. Així doncs, podem diferenciar dos tipus de llenya, la llenya tova i la dura. La llenya dura, dura més temps mentre la cremem i escalfa durant més temps. La tova, en canvi, dura menys però fa una flama més viva i escalfa molt més ràpid.



Alzina:
Es tracta d'una llenya dura, de fet, la seva fusta es la més densa de les existents a la península Ibèrica.



Es tracta de la fusta per excel·lència per fer barbacoes, donat que es molt aromàtica, les seves brases son les que duren més temps i fa relativament poca cendra.

Barrejada amb estelles de pi, proporcionen un aroma molt mediterrani i s'obté un encès molt més ràpid.



Es ideal per cuinar aliments que necessitin una cocció duradora, com ara carns amb talls gruixuts o peces grans.



Roure:
El roure te les mateixes característiques que l'alzina.

Es una llenya dura que funciona molt bé per cuinar amb brases.






Olivera:
Es una de les llenyes més dures i compactes. Aquesta fusta s'asseca lentament i te tendència a esquerdar-se. La seva combustió es més ràpida que la de l'alzina i proporciona una flama més intensa.

Es tracta d'una llenya que te un olor molt característic i que proporciona un sabor exquisit quan la fem servir per cuinar.



Especialment indicat per verdures, peixos i carns.





Ametller:
Es una llenya dura i te unes característiques molt similars a la olivera, la seva combustió es lenta i fa una flama molt intensa.







Pi:
Ara parlem d'una llenya tova i la seva combustió es ràpida. Per la facilitat que presenta en cremar i la seva flama, s'utilitza per encendre el foc.

S'utilitza molt per cuinar calçotades.






Sarments de vinya:
Els sarments son les restes de la poda de la vinya, tot i que a kakullenya també disposem del cep sencer per vendre.

Es tracta d'una llenya tova, d'encesa ràpida i que a més, aporta un aroma i una pinzellada única a les nostres barbacoes.

Perfecte per cuinar paelles i calçotades.




Entrades reacionades "Cuina a les braes de la llenya i el carbó"


Fes salut i cuina a les brases de la llenya i el carbó



KAKULLENYA (Venta de lleña)
C/ Ramón Llull, 16
08750-Molins de Rei (Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada