dimarts, 16 de setembre del 2014

L'Art d'encendre un foc

L'estiu, temporada de graellades, barbacoes i Monolith kamado ... 


Encendre un bon foc, fent poc fum i en poc temps, es molt fàcil si seguim una sèrie de passos.



Es molt important que el foc tingui oxigen, per això, si li posem la llenya o el carbó i incorporem papers o cartró molt de cop, matarem la combustió i provocarem una fumarada molt molesta.

El secret està en utilitzar estelles primes de llenya tova i pinyes, un cop enceses, anirem afegint poc a poc la llenya dura que haguem triat per generar les brases.


Eines que ens ajuden a encendre un foc:

Porta Brases



Petita xemeneia que ens ajuda a encendre un foc ràpidament amb estelles o carbó. Prepara les brases en pocs minuts.



Encenedor elèctric
Es col·loca l'encenedor amb carbó o llenya a sobre d’un diari de paper arrugat i l'encenem. En 10 minuts ja està llest.






Lo ideal es encendre el foc amb fustes i pinyes i no utilitzar pastilles o líquids que ens poden deixar rastres de querosè o qualsevol altre producte químic als nostres aliments. I per descomptat, res d’utilitzar gasolines ni alcohol de cremar, doncs poden ser molt perillosos i dolents per la salut.



Altres entrades relacionades amb "Cuina amb brases de llenya o carbó"

L'Art d'encendre un foc


KAKULLENYA
C/ Ramón Llull, 16
08750-Molins de Rei (Barcelona)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada