dilluns, 8 de setembre del 2014

Graelles, Barbacoes i Monolith Kamado

L'estiu, temporada de graellades, barbacoes i Monolith kamado ... 

Un cop haguem escollit entre la llenya i el Carbó, haurem d'escollir quina eina de cuina utilitzarem, si les graelles o la barbacoa, tot i que des de kakullenya us recomanem que us animeu i us endinseu a l'interessant món de la kamado Monolith, una eina per cuinar que presenta infinitat de possibilitats a la cuina i que ben segur, no us deixarà indiferents.

Sistemes per cuinar amb brases:

Graelles:
Les graelles són aquelles que no tenen tapa. Generalment, les d'obra són Graelles i no barbacoes.
L'Inconvenient es que, en finalitzar, haurem d'apaguar les brases amb gran quantitat d'aigua, doncs el foc es sempre millor no deixar-lo encès.  Són ideals per instal·lar-les en un espai obert o jardí.




Barbacoa:
Les barbacoes nomes ho són si tenen tapa. Aquestes, ens ofereixen l'opció de convertir-les en forn de brasa, si hi col·loquem la tapa.
En questions de seguretat, aquestes són més segures de que les graelles, ja que al tindre tapa les cendres s'apaguen soles.
Són còmodes per fer servir en àtics o terrasses, tot i que presenta l'inconvenient del fum, que pot arribar a ser molest per alguns veïns.



Kamado Monolith:
Amb la Kamado Monolith Podem fer gustosíssimes  barbacoes, amb la diferencia que aquesta, ens ofereix múltiples possibilitats. Aixi, la podem fer servir com a barbacoa, per rostir, forn de Llenya, fumador, wok, olla ferroviaria i per fer potatges, pa, reposteria, etc.

Es tracta d'un forn ceràmic que ofereix la possibilitat de cuinar a baixa temperatura amb carbó i llenyes aromàtiques. Podem dir que es tracta del Rolls-Royce del Slow Cooking.


La paraula KAMADO, d'origen japonès, significa "el lloc on es cuinava" i representa la cuina econòmica del país nipó. En el moment actual la paraula Kamado, s'utilitza per nomenar un sistema per cuinar que utilitza uns recipients amb forma d'ou i fabricats amb fang o ceràmica, que permeten cuinar amb calor directe, a baixa temperatura, molt lentament i amb fum o sense.

Kamado vs barbacoa


BARBACOA
MONOLITH KAMADO
Aventatges
Existeixen diferents formes i tamanys.
Permeten fumar i cuinar lentament tot i que amb limitacions.
S'encenen en 30 minuts.
Fàcils de desplaçar.

PVP: 60 - 800€
Així, la podem fer servir com a barbacoa, per rostir, forn de Llenya, fumador, wok, olla ferroviària i
per fer potatges, pa, rebosteria, etc.
S'encenen en 15 minuts.
Presenta el millor control de les temperatures.
No cremen ni fan fum quan es cuina.
Són molt netes i segures, no s'oxiden.
Són longeves com un forn de llenya.
En alguns països europeus existeix una legislació específica per balcons i urbanitzacions.

PVP: 600 - 8000€
Desventatges
Risc de cremadures si es toca el metall, irradien molta calor i el control de la temperatura es limitat en precisió i temps.
Són les més brutes.
La gamma baixa s’oxida amb facilitat.

Donada la seva versatilitat necessiten d'un aprenentatge previ per aprendre a controlar els tiratges i les temperatures.
Són pesades.
Sabor
De brasa moderat, pitjor si s'utilitzen briquetes, especialment
les autoincendiables.

S'obté el millor sabor, per la circulació dels gasos i el fum, per la ceràmica i pel tipus de combustió.
Suculència
Es produeix una important pèrdua de suculència per la falta
d'aïllament i poder refractari. Exigeix més calor per cuinar.
Presenta la menor pèrdua de sucs de tots els sistemes, degut a l'aïllament i la capacitat refractària de la ceràmica.
La circulació lenta de l'aire fa que requereixi menys calor
total.
Rang de
 temperatures
Arriben als 3500C, tot i que lo normal es que es
mantingui a + ó - 2500C.
No són eficients per mantindre i/o controlar les temperatures.
Els temps de cocció són més curts.
Es pot cuinar des de 550C fins a 4000C.
La temperatura es manté estable durant més de 15-20 hores.

Des de kakullenya, distribuïdor oficial per Barcelona de MONOLITH KAMADO, us anirem informant sobre l'apasionant món de la kamado, la seva historia, funcionament, receptes, etc.

Entrades relacionades:

Graelles, Barbacoes i Monolith Kamado
Fes salut i cuina amb brases de llenya i carbó

          KAKULLENYA (Venda llenya; 
          Distribuïdor Oficial Monolith 
          Kamado.)

C/ Ramón Llull, 16
08750-Molins de Rei (Barcelona)
            kakujorda@gmail.co
             www.kakullenya.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada