Llenya

La llenya es classifica segons el seu poder calorífic, es a dir, sobre la seva capacitat per alliberar calories i escalfar. Així doncs, podem diferenciar dos tipus de llenya, la llenya tova i la dura. La llenya dura, dura més temps mentre la cremem i escalfa durant més temps. La tova, en canvi, dura menys però fa una flama més viva i escalfa molt més ràpid.


Alzina:
Es tracta d'una llenya dura, de fet, la seva fusta es la més densa de les existents a la península Ibèrica.

Es tracta de la fusta per excel·lència per fer barbacoes, donat que es molt aromàtica, les seves brases son les que duren més temps i fa relativament poca cendra.

Barrejada amb estelles de pi, proporcionen un aroma molt mediterrani i s'obté un encès molt més ràpid.

Es ideal per cuinar aliments que necessitin una cocció duradora, com ara carns amb talls gruixuts o peces grans.

Roure:
El roure te les mateixes característiques que l'alzina.

Es una llenya dura que funciona molt bé per cuinar amb brases.






Olivera:

Es una de les llenyes més dures i compactes. Aquesta fusta s'asseca lentament i te tendència a esquerdar-se. La seva combustió es més ràpida que la de l'alzina i proporciona una flama més intensa.

Es tracta d'una llenya que te un olor molt característic i que proporciona un sabor exquisit quan la fem servir per cuinar.

Especialment indicat per verdures, peixos i carns.


Ametller:
Es una llenya dura i te unes característiques molt similars a la olivera, la seva combustió es lenta i fa una flama molt intensa.







Pi:
Ara parlem d'una llenya tova i la seva combustió es ràpida. Per la facilitat que presenta en cremar i la seva flama, s'utilitza per encendre el foc.

S'utilitza molt per cuinar calçotades.











Ceps de vinya de les Caves Recaredo:

Els sarments son les restes de la poda de la vinya, tot i que a kakullenya també disposem del cep sencer per vendre.

Es tracta d'una llenya tova, d'encesa ràpida i que a més, aporta un aroma i una pinzellada única a les nostres barbacoes.

Perfecte per cuinar paelles i calçotades.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada