dijous, 16 d’octubre del 2014

Com cuinar la carn a la brasa


La tardor, temporada de graellades, barbacoes i Monolith kamado ... 


Cuinar a la brasa no es sinònim de menjar només cansalada o xoriç, podem evitar el colesterol cuinant multitud d'aliments saludables al foc de les brases.

Cuinar amb aquesta tècnica, fa que les carns no perdin els seus sucs i sabors, mantenint-los al seu interior, com cap altre sistema de cocció.

Els greixos, al caure sobre les brases, generen aquest aroma característic que fa que la carn resulti exquisida.

Les eleccions dels talls o de l'animal dependrà dels gustos i l'economia de l’amfitrió. Broquetes de pollastre, “solomillo” de porc, entranya, el “xurrasco”, Hamburgueses o costelles de porc, carn de bou, vedella o magret d'ànec, entre d'altres, seran bones idees  per cuinar a l'aire lliure. Això si, el tall haurà de tenir el mateix gruix a tota la peça, així aconseguirem una cocció del tot uniforme.

La carn haurà d'estar a temperatura ambient abans de col·locar-la a les graelles. Es bo retirar-les de la nevera quan encenem el foc. Això es important si us agrada la carn "al punt" o "volta i volta".

Per que no es quedi enganxada a les graelles l'haurem de greixar amb una mica d'oli d'oliva. Podeu greixar també les graelles, amb un drap de cuina cobert d'oli d'oliva, però haureu d’anar en compta de que no regalimi, així evitarem les flames.

El secret però, es saber cuinar les carns a la brasa i per això, els hi farem només una volta, sense tombar-la constantment, sense marejar-la.

Un cop finalitzada la cocció, el temps dependrà del gruix del tall, deixarem reposar la carn entre 4-5 minuts abans de menjar-la, així els sucs de les carns tornaran a distribuir-se i quedarà sucosa. Si no esperem, en el moment de tallar-la s'escaparan tots els sucs i quedaran al plat.

Podem adobar les carns si ho preferim, marinar-les o bé utilitzar salses de tot tipus: all i oli, ceba caramel·litzada, salsa barbacoa o un "chimichurri", per exemple.




Ara només resta seure a taula i gaudir d'un bon tall de carn cuinada a les brases de la llenya o el carbó. Bon profit!!

Atres entrades "Cuinar amb brases de llenya i carbó"

Eines utils per cuinar amb brases
Fes salut i cuina amb brases de llenya o carbó

KAKULLENYA (Llenya i carbó)
C/ Ramón Llull, 16
08750-Molins de Rei (Barcelona)
            kakujorda@gmail.com
            www.kakullenya.com

1 comentari:

  1. Aprofiteu i compreu-nos ceps, no sarments, de vinya ecològics de les Caves Recaredo per les vostres barbacoes!!

    ResponElimina